Bogata dečija nedelja u školi „Petro Kuzmjak“

+100%-

Bogata dečija nedelja u školi „Petro Kuzmjak“

 

Dečija nedelja, koja traje od 3. oktobra, u Osnovnoj i srednjoj školi sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ ima mnogo raznovrsnih sadržaja, u zavisnosti od uzrasta učenika. Saglasno sa ovogodišnjim motom „Neću da brigam, hoću da se igram“, akcent je bio na raznim igrama, ali i humanitarnim i drugim aktivnostima.

 

rusinska1-minDečija nedelja je juče završena sa sportskim danom za celu školu, odnosno jesenjim krosom na terenu u šumici pored kanala. Međugeneracijska sportska takmičenja su bila i prekjuče, za sve učenike OŠ, a na časovima odeljenskog starešine govorilo se i o važnosti Dečije nedelje.

 

Srednjoškolci koji izučavaju veronauku posetili su stare na druženju u parohijskom Karitasu, a internaćani su se družili i sa malim učenicima u produženom boravku.

 

rusinska2-minU okvirima Dečije nedelje interesantan je bio i matematički kviz „Zabavna matematika“, gde su se takmičili učenici 3. i 4. razreda krsturske i škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Kucure. Ove godine bolji su bili domaćini, a kviz su pripremili gimnazijalci prvog razreda, sa profesorkom Leonom Sabo.

 

Učenici drugog razreda OŠ družili su se i igrali sa mlađom braćom ili sestrama, a za maturante je bila organizovana motivaciona radionica o dobrovoljnom davanju krvi, s obzirom da će i sama akcija u Školi biti organizovana 10. oktobra.

 

Krsturska Škola u Dečijoj nedelji takođe neguje i humanitarni aspekt, pa će ove godine biti organizovano prikupljanje polovnih udžbenika, koji će biti poklonjeni učenicima u potrebi.

 

Izvor: Ruske slovo