RTV Panon se predstavila u Beogradu

+100%-

RTV Panon se predstavila u Beogradu

 

 

Partner sistema javnog medijskog servisa Mađarske u Vojvodini, RTV Panon iz Subotice, predstavila se 10. avgusta u Beogradu – javila je agencija MTI.

 

Ištvan Bodžoni, direktor RTV Panon, je dopisnici MTI između ostalog izjavio da medij koji vodi pokušava da dopuni odlične političke i ekonomske odnose između Mađarske i Srbije. Dodao je da je Panon RTV partner i srpskog javnog medijskog servisa, da se tako najvažnije vesti koje se odnose na Mađare pojavljuju i u srpskim medijima i da ujedno promovišu i mađarske i srpske kulturne vrednosti.

 

Panon RTV dnevno šalje 5-6 izveštaja u Budimpeštu, a objavljuje ih Radio Košut i različiti kanali mađarske javne televizije – rekao je Bodžoni.

 

On tvrdi da je od osnivanja, 2006. godine, Panon RTV postao najgledaniji i najslušaniji medij u Vojvodini. Program emituje na celoj teritoriji Vojvodine i može da se prati u oko sto hiljada domaćinstava.

 

Bodžoni podseća da je nedavno, uz podršku Vlade Mađarske, započela izgradnja Medijske kuće „Panon“ u Subotici i da će taj centar objediniti Panon RTV (televizija i dva radijska kanala i internet portal), a obezbediće prostor i za jedini dnevni list na mađarskom „Mađar so“ i za nedeljnik „Het nap“.

 

„Rad u tom prvom manjinskom medijskom centru će započeti sledećeg proleća“ – kaže Bodžoni i dodaje da će taj centar biti most između Beograda i Budimpešte.

 

Izvor: www.vajma.info

 

Oznake: RTV Panon, Subotica