Učenje jezika manjina na novosadskoj plaži

+100%-

Učenje jezika manjina na novosadskoj plaži

Od ponedeljka 11. jula na novosadskoj plaži Štrand počinje manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu – zdravlje, sport i umetnost kuvanja“.

DCS_7161

Manifestacija se organizuje 4. godinu za redom sa ciljem promovisanja medija na jezicima manjina, kulture i jezika manjinskih zajednica, a kroz ovogodišnji program proširen je sadržaj pored dosadašnje promocije umetnosti i sporta, i na zdravlje i umetnost kuvanja.

 

Organizatori manifestacije su Biblioteka grada Novog Sada – Biblioteka na Štrandu, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija „Minority & Local Media Development Center“ i Heror Media Pont.

 

Prva nedelja (od 11. jula do 15. jula) biće posvećena promociji vrednosti Olimpizma kao civilizacijskog pokreta i značaja sporta u svakodnevnom životu i dece i odraslih. U gostima će biti olimpijski sportisti iz raznih sportskih disciplina. Razgovor sa gostima vodi Jovan Tanurdžić. Za ovu godinu predviđeno je i predstavljanje novosadskih sportskih klubova.

program

 

Druga nedelja (od 18. jula – 20. avgusta) biće u znaku izučavanja jezika nacionalnih zajednica, kao i upoznavanja kulture manjina. Jezičke radionice su namenjene deci uzrasta 5-12 godina. Ove godine će deca imati priliku da nauče osnovne pojmove  mađarskog, rumunskog, rusinskog, slovačkog i slovenačkog jezika.

Kategorije: Izdvajamo