27. „DIDA“

+100%-

27. „DIDA“

Od 1. do 10. aprila 2022. godine u Pivnicama je u organizaciji Amaterskog pozorišta ,,Janko Čeman“ održan 27. Festival pozorišnih predstava – ,,DIDA“. Pivničani su uprkos pandemiji i ove godine izuzetno uspešno pripremili ovu sve popularniju pozorišnu manifestaciju uz veliki broj pratećih događaja.

 

 

Žiri koji je oenjivao izvedbe na 27. festivalu ,,DIDA“, radio je u tradicionalnom sastavu: Zuzana Tarnociova (predsednica), Vladimir Valenćik i doc. dr Zuzana Tirova (članovi). I ovogodišnja ,,DIDA“ je donela značajan broj nagrada a učestvovanje pozorišnih predstava za decu i odrasle koji su došli iz slovačkih sredina kao što su Padina, Kulpin, Gložan, Erdevik, Bački Petrovac, Novi Sad i, naravno, učesnici su bili i sami domaćini u gostujući ansambl iz Slovačke Republike.

 

 

Ovaj pozorišni događaj je svečano otvorila predsednica Odbora za kulturu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ana Čapeljova. Pobednik festivala je pozorišni ansambl Slovačkog kulturnog centra ,,Pavel Jozef Šafarik“ iz Novog Sada koji će sa pobedničkom predstavom da učestvuje na festivalu ,,Palarikova Rakova“ u Slovačkoj Republici naredne godine. (fotografisao Miroslav Pap, ,,Hlas ljudu“)

 

Izvor: NSSNM

Foto: NSSNM