Poziv na Limmud Ex Yu

+100%-

Poziv na Limmud Ex Yu

 

Limmud Ex Yu se nakon četiri godine pauze vraća na kulturno-obrazovnu scenu bivše Jugoslavije! Limmud Ex Yu je trodnevni festival, koji:

 

– je posvećen jevrejskom učenju;

– širi jevrejske horizonte;

– povezuje, osnažuje, poštuje;

– pruža raznolikost judaizma;

– podstiče dijalog, razmenu mišljenja, druženje;

– neguje jevrejsku kutluru.

 

 

Limmud Ex Yu Vas poziva da od 8. do 10. decembra 2017. budete deo festivala učenja i zajedništva. Naš domaćin ove godine je Jevrejska opština Subotica, a Limmud ExYu festival će se održati u hotelu Patria. Partneri Limmud Ex Yu fesitvala su Savez jevrejskih opština Srbije, JDC i Limmud (međunarodna organizacija).

 

Program, koji Vam nudi spektar tema od jevrejske umetnosti, religije, tradicije, preko politike, kulture i razumevanja teksta, do istorije, modernog stvaralaštva i savremene zajednice, počinje u petak, 8. decembra u 15 časova i završava se u nedelju, 10. decembra u 15 časova. Tokom trajanja Limmud ExYu festivala imaćete priliku da budete deo interesantnih predavanja i radonica, da iskusite Šabat službu u novorenoviranoj subotičkoj sinagogi, da sretnete stare i steknete nove prijatelje i da napravite još jedan korak na Vašem jevrejskom putovanju. Limmud Ex Yu festival je, takođe, pripremio i program za naše najmlađe članove.

 

Za Limmud Ex Yu festival se možete prijaviti do 15. 11. 2017. uz popunu formulara. Kako biste obezbedili Vaše mesto na Limmud ExYu festivalu, neophodno je i da izvršite uplatu u svojim matičnim jevrejskim opštinama do 15.11.2017.

 

O ceni participacije možete se obavestiti u Vašim jevrejskim opštinama.

 

Izvor: Savez jevrejskih opština Srbije

Foto: Limmud ExYu 2017

 

Kategorije: Izdvajamo