DAN RUSIJE U PANČEVU

+100%-

DAN RUSIJE U PANČEVU

Svečane priredbe odvijale su se u gradu Pančevu na centralnom trgu ispred Gradske uprave, 12. juna 2021. godine, povodom dana Rusije. Na glavnoj sceni grada održao se svečani koncert, pre nego što je započeo, pozdravnim govorom prisutnima se obratio predstavnik ambasade Ruske Federacije u Srbiji Gleb Taler.



Koncertnom programu prisustvovali su predstavnici ruske nacionalne manjine u Srbiji i sunarodnici iz različitih gradova sa svojim prazničnim nastupima, kao i prijatelji – srpske muzičke grupe. Na programu su bile ruske i srpske narodne pesme, pesme ruskih pesnika.


 

Plesne grupe su nastupale veselo i kreativno, a takođe je predstavljena i pozorišna predstava iz života velikog ruskog pesnika A.S.Puškina. Svaki nastup učesnika publika je toplo dočekala, izazval iskreno interesovanje i gromoglasan aplauz. Koncert je završen jednom od najpopularnijih ruskih pesama „Katjuša“, koja je poznata i voljena u celom svetu, učesnici i slušaoci su sve to otpevali.


 

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaciji praznika, svima koji su ga podržali, kao i svima koji su došli da podele radost sa nama.

 

 

Organizatori događaja: Društvo ruskih sunarodnika „Romaška“ u Pančevu uz učešće ORC „Sojuz“. Događaj su podržali Uprava grada Pančeva, Ambasada Ruske Federacije u Srbiji, Ruski centar za nauku i kulturu „Ruski dom“, Koordinaciono veće društava ruskih sunarodnika u Srbiji, SO MFJPN, Nacionalni savet ruske nacionalne manjine, Nacionalna biblioteka „Ruska biblioteka“.

 

 

 

Izvor: NS ruske nacinalne manjine

Foto: NS ruske nacionalne manjine