„Dičija nedilja” – od dice za dicu

+100%-

Bunjevački edukativni i istraživački centar „Ambrozije Šarčević” je povodom obilužavanja „Dičije nedilje” organizovo priredbu za dicu, u kojoj su glavnu ulogu imali škularci.

 

Ovo je bila odlična prilika da se sav trud uložen u uvežbavanje pisama, plesa, recitacije i svega onoga što su dica zajedno pripremala sa svojim učiteljima, prikaže publici i jedni drugima.

 

„Mista za tremu nije bilo, jer je pripredba organizovana sa ciljom da se dica lipo provedu i nauče štogod novo” – kazala je pridsidnica Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević” i pridsidnica Nacionalnog savita Bunjevaca, dr Suzana Kujundžić Ostojić.

 

U programu koji je bio organizovan na Otvorenom univerzitetu učestvovala su dica iz Osnovni škula „Matija Gubec” i „Bosa Milićević” iz Donjeg Tavankuta, Osnovne škule „Vuk Karadžić” iz Bajmaka, Osnovne škule „Đuro Salaj”, Osnovne škule „Matko Vuković”, ko i Kulturno-umitničkog društva „Aleksandrovo”.

 

Ove godine „Dičija nedilja” je obilužena od 1. do 7. oktobra pod sloganom „Moje je pravo da živim srićno i zdravo- za odrastanje bez nasilja”.

 

Izvor: Bunjevački Media Centar  

Kategorije: Bunjevačka zajednica