Koordinaciono telo stipendira srednjoškolce

+100%-

Služba Koordinacionog tela raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola u  opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. Konkurs za stipendije srednjoškolaca sa područja ovih opština jedna je od najvažniji aktivnosti Službe Koordinacionog tela čime se pomažu i podstiču mladi ljudi iz tih opština, njihov razvoj unapređenje i obrazovanje, izjavio je predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković.

 

On je istakao da će i ove kao i prethodnih deset godina srednjoškolci iz ovih opština dobiti stipendije pod uslovom da prođu uslove konkursa.

 

„Uslovi konkursa su jasni neophodno je da su kandidati tokom prethodnog školovanja ostvarili odličan odnosno, vrlo dobar uspeh i, naravno, da nisu ponavljali nijedan razred“, objasnio je Stanković  i dodao da je neophodno da deca imaju prebivalište u ove tri opštine.

 

Predsednik Koordinacionog tela je rekao da učenici koji već imaju neku drugu stipendiju ne mogu da dobiju i ovu, a ako dobiju stipendiju Službe KT, a u međuvremenu dobiju neku drugu dužni su da se opredele.

 

„Nije mala stvar da skoro jednu deceniju Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije u svom budžetu odvaja sredstva za stipendije srednjoškolaca. Svakog meseca tokom školske godine oko 300 srednjoškolaca dobija po šest hiljada dinara što je jedan lep iznos. Ovim se pokazuje briga države za mlade ljude iz ovih opština koji će svojim znanjem i obrazovanjem doprineti razvoju tog područja“, rekao je Stanković.

 

Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendija i shodno kvotama opština Bujanovac će dobiti 40 % odnosno 120, Preševo 39%, tj. 117 , a Medveđa 21% odnosno 63 stipendije.

 

Izvor: www.kt.gov.rs

Kategorije: Izdvajamo