MEĐUNARODNI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

+100%-

MEĐUNARODNI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

 

Danas, 27. januara 2021. godine je Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, i obeležava se na godišnjicu oslobođenja logora Aušvic-Birkenau u Poljskoj. Samo u njemu ubijeno je milion i po ljudi, među kojima više od milion Jevreja. Ovaj dan ustanovljen je 1. novembra 2005. godine rezolucijom Generalne skupštine UN.


Tim povodom, a u želji da pamtimo milione nevinih žrtava, da se nikad nikome nigde ne bi ponovilo, Srpsko – jevrejsko pevačko društvo organizovalo je jedinstvenu onlajn edukativnu radionicu sa prevodom na engleski, pod nazivom: „Da se nikad ne zaboravi Holokaust, da se nikad ne ponovi – muzika piše sećanja“, navode iz ovog društva i dodaju „protiv diskriminacije, predrasuda, rasizma, antisemitizma, za toleranciju“.


Na ranije održanoj radionici povodom Holokausta učestvovali su Srpsko – jevrejsko pevačko društvo, dr Milovan Pisarri, istoričar, prof. Dragan Popadić, socijalni psiholog, Jozef Baruhović koji je preživeo Holokaust i Marlena Weinberger Pavlović, moderator, navode iz ovog društva.


Izvor: N1

Foto: N1