MINISTARKA GORDANA ČOMIĆ U SEKRETARIJATU ZA OBRAZOVANJE, PROPISE, UPRAVU I NACIONALNE MANJINE AP VOJVODINE

+100%-

MINISTARKA GORDANA ČOMIĆ U SEKRETARIJATU ZA OBRAZOVANJE, PROPISE, UPRAVU I NACIONALNE MANJINE AP VOJVODINE

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš je 16. avgusta 2021. godine primio ministarku za ljudska i manjinska pitanja i društveni dijalog Gordanu Čomić, s kojom je razgovarao o budućoj saradnji između resornog ministarstva i sekretarijata. U okviru radnog sastanka, Sakalaš je predstavio delokrug rada Sekretarijata, kao i njegove aktivnosti.



„Zajedničke nadležnosti Ministarstva i Sekretarijata najviše se ogledaju u očuvanju i promociji prava i identiteta nacionalnih manjina. Sekretarijat je spreman za saradnju u tim oblastima, a što se tiče drugih oblasti, uključićemo i druge aktere s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata. Primere dobre prakse s teritorije AP Vojvodine rado ćemo podeliti.” – rekao je Sakalaš.



Cilj ove posete Pokrajinskoj vladi bila je razmena informacija, kako bi se lokalnim samoupravama omogućila puna primena zakona iz zajedničke nadležnosti.



„Stručni tim Ministarstva obišao je sve upravne okruge, kao i nacionalne savete nacionalnih manjina na teritoriji Republike Srbije, s ciljem da dokaže da predstavlja alat za svoje korisnike i da ima sluha za njihove potrebe.” – istakla je ministarka Čomić.



Radnom sastanku prisustvovali su i predstavnici Sekretarijata, kao i stručni tim resornog ministarstva.








Izvor: minljmpdd.gov.rs

Foto: minljmpdd.gov.rs