Okrugli stolovi „U susret izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“ u Bujanovcu i Novom Pazaru

+100%-

U okviru projekta „Ka većoj informisanosti albanske i bošnjačke nacionalne manjine o predstojećim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“, koji CeSID sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, održaće se dva okrugla stola pod nazivom „U susret izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“.

 

Prvi okrugli sto održaće se u Bujanovcu, 15. oktobra 2018. godine, u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ (Trg Karađorđa Petrovića), sa početkom od 13h.

 

Drugi okrugli sto održaće se u Novom Pazaru, 16. oktobra 2018. godine, u svečanoj sali Kulturnog centra Novi Pazar (Stevana Nemanje 2), sa početkom od 13h.

 

Na događajima će biti predstavljeni projekat i projektne aktivnosti, a najvažniji cilj okruglih stolova je da se sa predstavnicima civilnog društva, medija, nacionalnih saveta, graske/opštinske uprave i građanima diskutuje o biračkim pravima, o izbornom procesu, o potrebi upisa u poseban birački spisak, o važnosti izborne participacije i o drugim važnim temama povezanim sa predstojećim izborima.

 

CeSID poziva sve zainteresovane organizacije, institucije, medije, političke partije, građane i sve druge aktere kojima je ova tema važna da dođu na događaje i da daju svoj doprinos diskusiji, ali i preciznom, objektivnom i kvalitetnom informisanju birača o predstojećim izborima.

 

CeSID će na događajima podeliti i informativni materijal namenjen biračima, na albanskom, odnosno bosanskom jeziku.

 

Više informacija na sajtu CeSID-a.

Kategorije: Arhiva, Izdvajamo