Priznanje za Anu Tomanovu Makanovu

+100%-

Ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak primio je 18. decembra bivšu predsednicu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine u Republici Srbiji Anu Tomanovu Makanovu, povodom njenog nedavnog završetka mandata na pomenutoj istaknutoj funkciji, koju je obavljala od 2003.godine.

 

Kao izraz zahvalnosti za njenu dugogodišnju aktivnost na čelu pomenute svemanjinske organizacije Slovaka u Srbiji dodelio je Ani Tomanovoj Makanovoj Zlatnu plaketu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike. Nagradio je tako dugogodišnju aktivnost bivše predsednice u oblasti podrške razvoja slovačke zajednice u Republici Srbiji, kao i njen doprinos razvoju odnosa slovačke zajednice u Srbiji sa Slovačkom Republikom.

 

„Verujem da ćete i po završetku vaše petnaestogodišnje misije na čelu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine nastaviti aktivno da delujete u korist svestranog razvoja slovačke zajednice u Republici Srbiji i da ćete se i dalje zalagati za zaštitu njenih prava u tako važnim oblastima kao što su obrazovanje, kultura ili upotreba maternjeg jezika“, konstatovao je ministar M. Lajčak i dodao da će resor diplomatije i nadalje nastaviti blisku i podsticajnu saranju sa Nacionalnim savetom slovačke nacionalne manjine u Srbiji kako bi ispunila ove ciljeve.

 

Izvor: Ambasada Slovačke u Beogradu

Kategorije: Slovačka zajednica