U Subotici obeležen „Dan Evrope“

+100%-

U Subotici obeležen „Dan Evrope“

Povodom Dana Evrope, u Subotici je danas otvoren „EU Info kutak“. Ovom prilikom promovisani su EU programi „Evropa za građane i građanke“, „Erasmus plus“ i „Kreativna Evropa“, koji pružaju različite mogućnosti za mlade, obrazovne i kulturne institucije, udruženja i lokalne samouprave iz Srbije.

 

U svetlu obeležavanja „Dana Evrope“ u „Evropskoj godini kulturnog nasleđa“, ovi programi doprinose i očuvanju saradnje, kulturne raznolikosti, interkulturalnog dijaloga i solidarnosti.

 

Centar lokalne demokratije i Evropski pokret u Srbiji su, povodom Dana Evrope, otvorili na Trgu slobode u Subotici „EU Info kutak“ sa ciljem da informišu građane o EU, njenim institucijama, državama članicama, kao i o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

 

Grad Subotica jeste evropski grad. On je to po svojoj tradiciji, po svojoj istoriji, po negovanju različitih kultura i jezika. Ono što je bitno jeste da naš grad učestvuje na svim konkursima Evropskih fondova jer nam je veoma važno da unapredimo život naših građana“, kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća Subotice zadužen za socijalna pitanja.

 

Obeležavanju „Dana Evrope“ prisustvovao je i Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici.

 

„Kao diplomatskom predstavniku Republike Hrvatske koja je članica EU, od sveg srca želim da Republika Srbija na svom putu, čim prije, ispuni sve uvjete i ja sam zaista siguran da će, u najkraćem mogućem roku, Srbija također biti članica velike evropske obitelji“, izjavio je Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici.

 

Izvor: RTV

 

Kategorije: Arhiva