Promocija zbornika „Nacionalni saveti nacionalnih manjina i kultura 2“

+100%-

nar-crta

U Kulturnom centru u Zrenjaninu večeras u 19 časova biće održana promocija zbornika Zavoda za kulturu Vojvodine i Pokrajinskog zaštitnika građana „Nacionalni saveti nacionalnih manjina i kultura 2“.

nar-crta

O zborniku će govoriti mr Snežana Ilić i Ksenija Marković, autorke radova, i urednici Eva Vukašinović i Miroslav Keveždi.

Bela crta

Moderator razgovora biće Miroslav Samardžić.

Bela crta

Zbornik „Nacionalni saveti nacionalnih manjina i kultura 2″ sadrži radove posvećene značajnim momentima u funkcionisanju manjinskih kulturnih sistema. Tekstovi se bave aktuelnim pitanjima u vezi sa političkim i pravnim položajem nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a posredno i o kulturnim politikama u Republici Srbiji, njihovim ciljevima, institucionalnoj infrastrukturi i ostvarenim rezultatima.

Bela crta

Autorke i autori radova su dr Alpar Lošonc, dr Duško Radosavljević, dr Dubravka Valić Nedeljković, dr Katinka Beretka, dr Vesna Marjanović, dr Svenka Savić, dr Zoran Tairović, dr Janko Ramač, mr Veronika Mitro, mr Snežana Ilić, mr Milina Sklabinski, Nenad Đurđević, Ksenija Marković, Nina Janić i Jelena Perković.

Bela crta

Kategorije: Kratke Vesti