Albanci sa juga Srbije čekaju Vladino mišljenje o platformi

+100%-

Predstavnici političkih partija Albanaca iz Bujanovca i Preševa razgovarali su 23.maja 2013. o početku primene platforme u kojoj su sadržani njihovi zahtevi za rešavanje životnih problema, a o kojoj Vlada Srbije treba da se izjasni.

 

Platformu od osam tačaka Albanci sa juga Srbije usvojili su u februaru ove godine, uz posredovanje OEBS i u prisustvu predsednika Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu Zorana Stankovića.

 

Predsednik bujanovačkog ogranka Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi izjavio je nakon sastanka u prostorijama OEBS, da ostaje na Vladi Srbije da o platformi da svoje mišljenje.

Na sastanku je bilo reči i o tehničkim detaljima sprovođenja u delo platforme od osam tačaka koja će biti upućena Vladi Srbije na razmatranje„, kazao je Kamberi agenciji Beta.

 

Među problemima koji su svrstani u osam kategorija u platformi definisani su problemi čije rešavanje Albanci iz Bujanovca i Preševa godinama unazad traže preko Koordinacionog tela, među kojima su i ona koja se odnose na pravosuđe, bezbednost i integraciju Albanaca u državne institucije.

Kategorije: Kratke Vesti