Ambasador Bugarske Radko Vlajkov posetio Udruženje „Šopsko oro” u Pančevu

+100%-

Ambasador Republike Bugarske u Beogradu Radko Vlajkov sa saradnicima posetio je u ponedeljak, 14. avgusta, Udruženje bugarske nacionalne manjine „Šopsko oro” u Pančevu.

 

Susretu su prisustvovali konzul Georgi Hristov i drugi sekretar Ambasade Julijan Kitipov, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i gradski menadžer Maja Vitman.

 

Goste su pozdravili predsednik udruženja „Šopsko oro” Zoran Rajkov, potpresednik Ljubinko Markov, portparol Danijela Ilijev-Gvozdenović i najstariji član Sreten Rajkov.

 

Razgovori su protekli u pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi, a ovo udruženje koje zvanično postoji od 2013. godine i koje neguje kulturu i tradiciju bugarske nacionalne zajednice u Srbiji, dobilo je podršku bugarske ambasade i grada Pančeva.

 

Ambasador Radko Vlajkov bio je prijatno iznenađen aktivnostima udruženja, koja se baziraju na očuvanju tradicionalnih vrednosti, jezika i kulture bugarske manjine.

 

Gradonačelnik Saša Pavlov je istakao da će grad pružiti punu podršku „Šopskom oru” u vezi prostorija i u pisanju, apliciranju i sprovođenju projekata, kako bi se obezbedila neophodna sredstva za normalan rad ove, za bugarsku zajednicu, važne nevladine organizacije u Pančevu i okolini.

 

Izvor: www.pancevo.mojkraj.rs

Kategorije: Bugarska zajednica