Ambasador Bugarske u prvoj zvaničnoj posjeti Novom Pazaru

+100%-

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se 8. oktobra sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Radkom Vlajkovim, sa kojim je razgovarao o ekonomskim i političkim prilikama u gradu kao i o aktuelnim temama – predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće i povezivanju bugarskih gradova sa regionom Sandžak.

 

„Dragoceni su nam savjeti koje možemo da dobijemo od Bugarske u pogledu priključivanja Evopskoj uniji. Sa druge strane, predstoje nam i izbori za nacionane savjete a pošto u Srbiji živi značajan broj Bugara, razgovarali smo i o povezivanju dva savjeta i saradnji bugarskih gradova i Novog Pazara.”

 

Ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov istakao je da je oduševljen prvom zvaničnom posjetom Novom Pazaru i da je razgovor sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem bio veoma inspirativan.

 

„Oduševljen sam tolerancijom i suživotom različitih etničkih grupa na ovom području, što je slično situaciji u Bugarskoj, jer mi ovom pitanju posvećujemo mnogo pažnje. Vaš grad i ovaj region dijele evropske vrijednosti što može da doprinese priključenju Srbije Evropskoj uniji. U tome i vaš grad i vaša zemlja imaju nesebičnu podršku Bugarske. Pored toga, na raspolaganju vam je svo naše iskustvo stečeno na evropskom putu, a koje može biti od koristi razvoju lokalnih samouprava. U tom smislu, današnji je sastanak bio više nego koristan“, zaključio je ambasador Vlajkov, koji je sa graodnačelnikom Nihatom Biševcem otvorio ovogodišnju Dečju nedelju.

 

Izvor: Sandžak Haber

Kategorije: Bošnjačka zajednica