Andrija Peić Tukuljac i Ivan Šarčević u positi Nacionalnom savitu bunjevačke nacionalne manjine

+100%-

Andrija Peić Tukuljac i Ivan Šarčević u positi Nacionalnom savitu bunjevačke nacionalne manjine

 

Na 10. sidnici Skupštine grada jednoglasno je odlučeno da zvanje Počasni građanin Subotice ponese diplomirani inženjer agronomije dr Andrija Peić Tukuljac.

 

Zvanje se dodiljuje za istaknuto i trajno životno dilo kojim se doprinosi podizanju ugleda Gradu Subotici u zemlji i inostranstvu. Priznanje Pro Urbe ovoga puta pripalo je Čabi PaškuIvanu Šarčeviću i Lajošu Vekonju.

 

Doktor Andrija Peić Tukuljac je u svom radnom viku ostvario zapažene rezultate ko direktor i stručnjak u brojnim velikim preduzećima. Svojim društvenim radom i angažovanjem ko Subotičanin, dao je ogroman doprinos razvoju multikulturalnosti, jačanju međusobnog povirenja, poštovanja i uvažavanja različitosti u nacionalno mišovitoj sridini. Za svoj rad Andrija je dobio brojne plakete, priznanja i diplome. Doktor Andrija Peić Tukuljac je po nacionalnom oprideljenju Bunjevac, baš ko i Ivan Šarčević, slikar.

 

Šarčević se nakon odlaska u penziju, potpuno posvitio slikarstvu i 25. godina već stvara slike sa temama i motivima sridine u kojoj se rodio i di živi. Do sad je imo šest samostalni i veliki broj kolektivni izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

Dobitnici priznanja su ovim značajnim povodom bili u positi Nacionalnom savitu bunjevačke nacionalne manjine di su ih dočekali pridsidnica NSBNM, dr Suzana Kujundžić Ostojić i pridsidnik Izvršnog odbora NSBNM, Mirko Bajić. Prijemu u sidištu NSBNM je prisustvovo i pridsidnik Bunjevačke matice, Veljko Vojnić.

 

Domaćini su dobitnicima priznanja čestitali, nakon čeg su istakli da su ponosni što su dobitnici upravo iz redova Bunjevaca. Priznanja se laureatima dodiljuju 1. septembra, na svečanoj sidnici povodom Dana grada Subotice.

 

Izvor: Bunjevci