Besplatni udžbenici za srednje škole u Sjenici i Tutinu

+100%-

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je završilo posjete srednjim školama u Sandžaku u kojima se izvodi nastava na bosanskom jeziku u okviru kojih se školama dijele besplatni udžbenici.

 

Besplatni udžbenici danas su podijeljeni Gimnaziji i Tehničko-poljoprivrednoj školi u Sjenici. Direktori ovih srednjih škola su izrazili zahvalnost na donaciji u nadi da će se podrška nastavi na bosanskom jeziku nastaviti i u budućnosti.

 

Delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća činili su predsjednica dr. Jasmina Curić, potpredsjednici prof. dr. Sait Kačapor i Muhedin Fijuljanin, članica Izvršnog odbora Minela Kalender i sekretar Vijeća Mirza Hajdinović.

 

Školama su u prethodnim danima podijeljene besplatne Čitanke za bosanski jezik za treći razred gimnazija i srednjih stručnih škola. Besplatni udžbenici jučes su podijeljeni Gimnaziji u Tutinu koja je prva srednja škola u Sandžaku u kojoj je počela nastava na bosanskom jeziku. Direktor ove srednje škole je izrazio zahvalnost na donaciji u nadi da će se podrška nastavi na bosanskom jeziku nastaviti i u budućnosti.

 

Nabavku udžbenika je finansirala Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica