BNV POMAŽE NASTAVAK ŠKOLOVANJA ADEMA MEHMEDOVIĆA

+100%-

BNV POMAŽE NASTAVAK ŠKOLOVANJA ADEMA MEHMEDOVIĆA

Potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Fuad Baćićanin uručio je danas vaučer sa novčanom pomoći Ademu Mehmedoviću, sandžačkom pijanisti kome je novac potreban za nastavak školovanja u SAD.

Mehmedović je nakon preuzimanja vaučera rekao da mu pomoć znači jer mu daje vjetar u leđa da predstavi bošnjački narod u najboljem mogućem svjetlu.

 

„Moja najveća želja je da bošnjački narod dostigne najviši stepen muzičke kulture i umjetnosti. Drago mi je što mogu da budem dio progresa u bošnjačkoj kulturi. Uvijek ću biti zahvalan Bošnjačkom nacionalnom vijeću na podršci u takmičenjima i organizaciji koncerata.“ – rekao je Mehmedović.
Potpredsjednik Baćićanin je rekao da se BNV raduje što je svijet i najozbiljnija škola u polju muzike prepoznala super-talenta u Ademu i djelimično podržala nastavak njegovog obrazovanja.

 

„Bošnjačko nacionalno vijeće je, od svog osnivanja do danas, bilo podrška obrazovanju i posebna podrška talentima. Podrška ovakvom talentu je ponos cijelog Sandžaka i naravno ponos Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Adem će tamo predstavljati cijeli svoj narod, Novi Pazar, Sandžak te cijeli region, obzirom da je samo deset umjetnika iz cijelog svijeta primljeno na ovaj program. Bošnjačko nacionalno vijeće je među prvima prepoznaloAdemov talenat. Prvi koncert kojim se Adem predstavio sandžačkoj publici je bio koncert u svečanoj sali Bošnjačkog nacionalnog vijeća.“ – istakao je dr Baćićanin.
Bošnjačko nacionalno vijeće će Ademu Mehmedoviću uplatiti novčanu pomoć u iznosu od
150.000 dinara.

 

Jedan od najtalentovanijih sandžačkih pijanista Adem Mehmedović nastaviće usavršavanje na čuvenom Berkli univerzitetu u Bostonu. On je primljen na master program “Muzika u savremenom performansu”. Adem Mehmedović će na ovaj master program krenuti u septembru ukoliko uspije da prikupi finansijska sredstva za školarinu jer je, za sada, samo primljen na ovaj prestižni muzički fakultet.

 

Izvor: BNV

Foto: BNV