Bošnjačko nacionalno veće predsedava Koordinacijom

+100%-

Bošnjačko nacionalno veće predsedava Koordinacijom
Foto: Ruske slovo

Foto: Ruske slovo

U ponedeljak 20. juna u prostorijama Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine u Novom Sadu održana je sednica Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji.

Usled prestanka mandata predsednice Ane Tomanove Makanove izabran je novi predsednik Koordinacije, kao i njegov zamenik. Na period od godinu dana za predsednika je izabran Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća a za njegovog zamenika je izabran Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

Na sastanku Koordinacije nacionalnih veća nacionalnih manjina raspravljalo se i o procesu izrade novih zakona iz oblasti zaštite prava i sloboda manjinskih naroda i rada nadležnosti nacionalnih veća nacionalnih manjina.

Nije izostala ni aktualna tema anketnih listića sa spiskom izbornih predmeta. Prema mišljenju članova Koordinacije anketiranje ni iz drugog pokušaja nije obavljeno na ispravan način. Ovom temom će se baviti i na sledećoj sednici Koordinacije, koja će se održati sledećeg meseca u Novom Pazaru.

IZVOR: Ruske slovo

Kategorije: Sedam dana