Bošnjak na otvaranju izložbe „Slovačka lepota“

+100%-

Bošnjak na otvaranju izložbe „Slovačka lepota“

 

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, prisustvovao je svečanom otvaranju izložbe „Slovačka lepota“ koja je u okviru Slovačkih narodnih svečanosti održana u galeriji Zuzke Medveđove u Bačkom Petrovcu. Izložba je organizovana pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada u saradnji sa opštinom Bački Petrovac, a autori izložbe su Branislav Kokavac i Pavel Surovi iz Kisača.

 

Bošnjak se zahvalio organizatorima svečanosti na pozivu i gostoprimstvu i istakao da je očuvanje kulturnog identiteta od velike važnosti za sve nacionalne manjine u Srbiji. On je izrazio nadu da će ovakvih manifestacija biti u budućnosti sve više, kako bi se dodatno istakla specifična kulturna obeležja manjina i na taj način oplemenila kulturna baština cele Srbije.

 

Uz državnog sekretara, svečanom otvaranju prisustvovali su Pokrajinski sekretar za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić, ambasadorka Slovačke republike u Srbiji Dagmar Repčekova, predsednik opštine Bački Petrovac Srđan Simić, predsednik dijaspore Slovaka u inostranstvu Jan Varšo, predsednik Matice slovačke Jan Brtka, prof. dr Zoroslav Spevak, pokrajinski poslanici, opštinski odbornici i brojni drugi gosti.

 

Izvor: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave