BUJANOVAC: MINISTARSTVO BIRA PREDSEDNIKA NACIONALNOG SAVETA ALBANACA I PRIVREMENI ORGAN

+100%-

BUJANOVAC: MINISTARSTVO BIRA PREDSEDNIKA NACIONALNOG SAVETA ALBANACA I PRIVREMENI ORGAN

Nacionalni savet Albanaca (NSA) narednih 60 dana vodiće predsednik i četiri člana koje izabere Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, jer na sednici te institucije, održanoj u petak uveče, stranke nisu mogle da se dogovore oko formiranja većine, prenose Bujanovačke.


Nakon decembarskih izbora za članove saveta NSA, stranke do isteka zakonskog roka, 13. januara 2023. godine u ponoć nisu uspele da naprave većinu i izaberu predsednika, prenosi portal „Bujanovačke“.


Najviše glasova na izborima osvojila je Partija demokratskog delovanja čiju je listu predvodio Ragmi Mustafi, koji je prethodne četiri godine vodio savet, ali su ova stranka i Alternativa za promene dobile isti broj mandata u Savetu, po pet.


Za većinu je potrebno osam glasova u NSA koji broji 15 članova.


Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua je sa dva mandata tražio predsedničko mesto, na šta PDD kao pobednik izbora nije pristao.


Kako portal nezvanično saznaje, dva člana Demokratske partije Nagipa Arifija, predsednika opštine Bujanovc, nisu ni prisustvovali sednici.


“Ministarstvo rešenjem obrazuje privremeni organ upravljanja iz reda članova Nacionalnog saveta, vodeći računa o zastupljenosti izbornih lista sa kojih su izabrani članovi. Privremeni organ imaće četiri člana i predsednika koje izabere ministar Tomislav Žigmanov i oni će voditi Savet 60 dana do novih izbora”, objasnio je za Bujanovačke jedan od članova NSA.

 

 

Izvor: bujanovačke.rs

Foto: bujanovačke.rs