„Bunjevačka Dužijanca 2020”

+100%-

„Bunjevačka Dužijanca 2020”

Povodom završetka žetve, Bunjevački kulturni centar „Lemeški Bunjevci“ iz Svetozara Miletića, u nedelju, 26. jula, pripravio je tradicionalnu proslavu „Bunjevačka Dužijanca 2020“.

Blagoslovljen kruv od novog žita, vinac i krunu nosili su bandašica i bandaš lemeške Dužijance – Martina Marton i Luka Bošnjak u pratnji mlade risarke Martine Dujmović.

Svetu misu zahvalnicu na kojoj se blagosilja kruna od žita i kruv od novog brašna, predvodio je velečasni Antun Egedi.

Bandašica i bandaš poneli su posvećen vinac, kruv i krunu do BKC „Lemeški Bunjevci“ gde su venac predali domaćinu Dužijance Stipanu Budimčeviću a kruv i krunu predsednici NSBNM dr Suzani Kujundžić Ostojić.

Predsednik udruženja Stipan Budimčević zahvalio se svim ustanovama, udruženjima i učesnicima koji su pomogli održavanje manifestacije.

Projekat „Bunjevačka Dužijaca 2020“ podržali su Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine, Ustanova kulture „Centar za kulturu Bunjevaca”, a finansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, nacionalne zajednice i odnose s verskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Uz prevencije mera zaštite propisane od strane kriznog štaba iz Sombora, svečanost „Bunjevačka Dužijaca 2020“ ko jedan od četri nacionalna praznika Bunjevaca, i ove godine uspela je da očuva običaje, kulturu i tradiciju bunjevačke zajednice.

Izvor: NSBNM

Foto: NSBNM