ČAROLIJA BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNIKA U TAVANKUTU

+100%-

ČAROLIJA BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNIKA U TAVANKUTU

Tavankut svake godine ima razloga da se sve više spominje i pripoznaje u vrimenu božićni i novogodišnji praznika sa čarolijom lipote ukrašavanja i spretnosti njihovog mištanina gosp. Marinka Bajića.

 

Svake godine ovo misto dobije razloga da se ljudi koji žive u njemu i naravno Subotičani koji nemaje prilike to vidit u varoši da dođu u Tavankut i dive se umeću i lipoti ukrašavanja. Tako su ove godine članovi dramske grupe KUD „Bunjevka“ iz Subatice positili svog dugogodšnjeg člana i ukazali mu čast za ono što svake godine radi.

 

– Ukrašavanje svoje kuće u centru Tavankuta sam započo još 2004. godine prija sedamnajst godina, a inspiracija za to mi se javila dok sam bio još mali. Vidio sam jednom prilikom čovika koji je živio u Nemačkoj i koji je svake godine dolazio za praznike u Tavankut i kitio svoju kuću i poželio sam da ja to isto uradim u svojoj. Tako da ja od 2004. godine svake godine ukrašavam kuću u kojoj živim sa svojom familijom i trudim se da svake godine dodam štogod novo i zanimljivo. Ove godine sam za kompletnu dekoraciju upotribio oko 25.000 lampica tj. 122 kompleta kojim sam okitio kuću, pomoćne objekte, jelke i drva iprid kuće – kazo je Marinko Bajić.

 

Umiće ovog mladog čovika divani više od riči jel čarolija koju svake godine napravi zaslužuje svaku pofalu.

 

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: bunjevci.net