ČESTITKA POVODOM DANA ZASTAVE

+100%-

ČESTITKA POVODOM DANA ZASTAVE

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas čestitku Bošnjacima Sandžaka povodom 11. maja – Dana zastave i 30 godina Bošnjačkog nacionalnog vijeća i bošnjačke nacionalne zastave. U čestitki piše:


„U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime upućujem čestitke svim Bošnjacima Sandžaka u zemlji i dijaspori povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave. Koristim ovu priliku i da čestitam 30. godišnjicu bošnjačke nacionalne zastave i 30 godina od osnivanja našeg najvišeg predstavničkog tijela – Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
Nakon tri decenije, Bošnjaci Sandžaka sa ponosom ističu svoje nacionalne simbole, svoje ime i naziv svog jezika.
Uspjeh Bošnjačkog nacionalnog vijeća i time Bošnjaka Sandžaka je naša zastava koja danas ponosno krasi jarbole velikog broj organizacija i institucija u Sandžaku i dijaspori. Ubijeđena sam da će nam sljedeće decenije donijeti istinsko jedinstvo Bošnjaka pod zastavom sa tri ljiljana i tri polumjeseca. Vjerujem da danas Bošnjaci Sandžaka koračaju ka sigurnijoj budućnosti te da je naša zastava postala simbol nade i vjere u prosperitet i blagostanje našeg naroda.
Dragi Bošnjaci i Bošnjakinje Sandžaka, gdje god živjeli, želim vam da ovaj veliki blagdan provedete u sreći i zdravlju.


Sretan 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave i sretna vam 30. godišnjica zastave i Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

 

 

Izvor: BNV

Foto: BNV