ČESTITKA PREDSJEDNICE BNV POVODOM DANA SANDŽAKA

+100%-

ČESTITKA PREDSJEDNICE BNV POVODOM DANA SANDŽAKA

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić je 20. novembra 2021. godine povodom Dana Sandžaka koji se obeležava 20. novembra, uputila  čestitku svim građankama i građanima Sandžaka.

U čestitki se kaže:


„Tog historijskog dana, 20. novembra 1943. godine, kad je u Pljevljima održana osnivačka sjednica Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka –  ZAVNOS-a, sandžački Bošnjaci, Albanci, Srbi i Crnogorci vođeni idejom antifašizma, suživota i univerzalnih ljudskih vrijednosti, u vihoru Drugog svjetskog rata, opredijelili su se za teritorijalnu, multietničku i autonomnu regiju Sandžak.


Sa ponosom ističemo da su građani Sandžaka u Drugom svjetskom ratu organizovano pokazali svoje jako antifašističko opredjeljenje koje i danas jasno pokazuju.


Svim građankama i građanima Sandžaka, u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime, čestitam Dan Sandžaka uz poruku da smo zajedno, jedinstveni i složni možemo izgraditi Sandžak kao mjesto sigurnog, slobodnog, demokratski uređenog i ekonomski jakog mjesta za život.

 

 

Izvor: BNV

Foto: BNV