Čestitke za početak meseca Ramazana

+100%-

Čestitke za početak meseca Ramazana

Povodom početka meseca Ramazana, jednog od dva najznačajnija muslimanska praznika, čestitke vernicima muslimanske veroispovesti uputili su ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

white

Ugljanin je čestitao svim muslimanima nastupajući mesec Ramazana uz želju da on bude mesec jačanja poverenja među Bošnjacima, saradnje među ljudima svih vera i nacija i izgradnje i očuvanja ljudskog dostojanstva.

white

Želim da ovaj mesec Božije milosti provedemo u zdravlju, sreći, opštem blagostanju i da ramazanske blagodati mira, prosperiteta i zajedništva Vas i Vaše najbliže prate tokom cele godine“, poručio je Ugljanin, koji je i predsednik SDA Sandžaka.

white

Ramazan je svim pripadnicima islama čestitao i muftija Muamer Zukorlić koji je u ramazanskoj poruci naveo da dolazi mesec dana ustezanja od jela, pića i drugih užitaka od zore do zalaska sunca i da je to jedinstvena godišnja prilika čišćenja duše, tela i razuma, jačanjem duha morala, odgovornosti i humanosti u sebi.

white
Snaga samokontrole donosi osećaj dostojanstva i stvarne slobode u srcu i svesti. Čovek vredi onoliko koliko može da se ustegne od loših i prizemnih postupaka. Prepuštanjem telesnim užicima pojedinac i zajednica srljaju u propast koja može dovesti do potpunog samouništenja„, naveo je u poruci Zukorlić.

white

On je poručio i da snaga volje nad telesnim potrebama i užicima leči bolesti sebičnosti i pohlepe, čime se unapređuju solidarnost i drugi pozitivni odnosi među ljudima, kao i da se ramazanskim postom jača plemenitost na kojoj se gradi duhovno, kulturno i nacionalno jedinstvo.

white
„Jedinstvo u slobodi i dobročinstvu je mera napretka svake zajednice“, naveo je Zukorlić.

white

Poruku Zukorlića je u Novom Pazaru pročitao zamenik glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Rešad Plojović.

white

Ramazan svim građanima muslimanske veroispovesti čestitali su ranije danas i reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik beogradskog parlamenta Aleksandar Antić.

white

Nastupajući praznik Ramazan svim muslimanima čestitao je i muftija Mustafa Jusufspahić koji je pozvao sve muslimane Srbije da otvoreno uzmu učešće u mnogobrojnim ramazanskim aktivnostima Rijaseta islamske zajednice Srbije.

white

Izvor: Tanjug