‘’DANI GRČKE KULTURE – NOVI SAD’’ 20.11.2021 IZLOŽBENA POSTAVKA ‘’HEROJI I HEROINE GRČKE REVOLUCIJE 1821-2021’’

+100%-

‘’DANI GRČKE KULTURE – NOVI SAD’’ 20.11.2021 IZLOŽBENA POSTAVKA ‘’HEROJI I HEROINE GRČKE REVOLUCIJE 1821-2021’’

Dana 20.novembra 2021. godine u organizaciji Fondacije grčke nacionalne manjine u Srbiji i Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine, održana je kulturna manifestacija ‘’Dan grčke kulture’’ Novi Sad. Kulturna manifestacija je održana u Kulturnom centru u Novom Sadu.



Kulturnu manifestaciju je otvorio Miloš Jovanović, upravitelj Fondacije grčke nacionalne manjine, a prisutnima su se obratili g-din Goran Kaurić, zamenik pokrajnskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Petar Rodifcis-Nađ, predsednik Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine.



U kulturnom programu učestvovali su: Društvo srpsko-grčkog prijateljstva ‘’Irida ‘’ iz Sremske Mitrovice, Udruženje ‘’Grčkih potomaka’’ Novi Sad, KUD ‘’Jorgakis Olimpos-Beograd’’, Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva i KUD ‘’Kantakuzina’’ iz Smedereva.



Među zvanicama bili su prisutni: g-din Miloš Urošević, pomoćmik pokrajnskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, g-din Dimitris Asimakopoulos, ataše ambasade Republike Grčke u Beogradu, g-ca Nefeli Paputsaki, dirigent hora ‘’Helenofonija’’ Helenske fondacije za kulturu u Beogradu i lice za kulturu pri ambasadi Republike Grčke u Beogradu. Takođe bili su prisutni i članovi Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine, pripadnici grčke zajednice iz Beograda, Novog Sada i Subotice, sveštenici srpske pravoslavne crkve Vladičanskog dvora u Novom Sadu, g-din Borislav Sakač, predsednik Rusinskog nacionalnog saveta, kao i drugi uvaženi gosti.



Manifestaciji su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Pokrajnski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine-NZ, Pokrajnski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, grad Novi Sad, Kulturni centar Novi Sad, Udruženje srpsko – grčkog prijateljstva i KUD ‘’ Kantakuzina’’ iz Smedereva, Udruženje‘’Grci Vojvodine’’ Novi Sad.

 

Izvor: NSGNM/facebook.com
Foto: NSGNM/facebook.com