„Dani slovenačkog filma“ u Apolu

+100%-

„Dani slovenačkog filma“ u Apolu

 

U dvorani Apolo počeli su „Dani slovenačkog filma“, koji se ove godine održavaju po treći put. Do 25. novembra Pančevcima će biti prikazano više filmskih ostvarenja različitih žanrova. Prve večeri festivala prikazan je film „Apotpoza“. 

 

„Dani slovenačkog filma“ se ove godine simultano odvijaju tri grada u Srbiji – Beogradu, Pančevu i Nišu. Pančevci će do četvrtka, 23. novembra, imati priliku da upoznaju slovenačku kinematografiju, koja ostvaruje visoke standarde. Dragomir Zupac, umetnički direktor „Dana slovenačkog filma“, kaže da se u fokusu ovogodišnj manifestacije nalaze srpska i slovenačka kinematografija – njihova prošlost, sadašnjost i budućnost.

 

 

Program festivala podrazumeva besplatne projekcije kratkih igranih, eksperimentalnih, dokumentarnih i reklamnih, ali i dugometražnih filmova. Prema rečima Josipa Vebera, predsednika Udruženja Slovenaca u Pančevu, manifestacija pomaže da se na što bolji našin promoviše slovenačka kultura u Pančevu.

 

Organizatori manifestacije su Udruženja Slovenaca „Logorska dolina“, Društvo Slovenaca u Beogradu i Nacionalni savet slovenačke manjine Republike Srbije.

 

Izvor: RTV Pančevo