DEČJA NEDELJA 2020 – OBILAZAK OSNOVNIH ŠKOLA

+100%-

DEČJA NEDELJA 2020 – OBILAZAK OSNOVNIH ŠKOLA

U okviru manifestacije „Dečje nedelja 2020“, 13. oktobra rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine posetilo je OŠ „Vlada Obradović Kameni“ na Novom Beogradu.

Uz srdačan prijem direktora škole Tadić Radojice obišli smo nekoliko razreda u koja pohađaju učenici romske nacionalnosti. Uverili smo se da u školi vlada duh tolerancije i visok stepen nulte diskriminacije. Deca su nam recitovala i prepričavala nam svoje utiske o školskom programu, a mi smo se potrudili da u ovom slučaju budemo dobri i pažljivi slušaoci.

U društvu dečijih pisaca Olivere Jelkić i Milutina Đuričkovića koji su zajedno sa decom recitovali prisetili smo se školskih dana i detinjstva.

U radnom delu na sastanku sa direktorom škole razgovarali smo o uvođenju predmeta Romski jezik sa elementima nacionalne kulture, kao i o sveukupnoj saradnji iz oblasti osnovno – školskog obrazovanja. U sastavu delegacije Saveta, koju je predvodio predsednik Dalibor Nakić, bili su predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i član Dragan Krstić.