Dijalog u interesu građana Sandžaka

+100%-

Na inicijativu ambasada grupe „Prijatelji Sandžaka“, 29. juna je u rezidenciji ambasadora Kraljevine Norveške u Beogradu organizovan razgovor na temu trenutnog socio-ekonomskog stanja i prijedlozima za poboljšanje uslova života u Sandžaku.

 

Predstavnicima međunarodnih organizacija, institucija i ambasada su se na ovom skupu obratili predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin i Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Predsjednik Ugljanin je u svom obraćanju naglasio da Bošnjačko nacionalno vijeće aktivno učestvuje u izgradnji pravnog okvira za manjine u cilju uspostavljanja vladavine prava u Srbiji.

 

Nakon zajedničkog razgovora sa predstavnicima diplomatskog kora u rezidenciji ambasadora Kraljevine Norveške, održan je i sastanak predsjednika Vijeća dr. Sulejmana Ugljanina i Zorana Đorđevića Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije. Na sastanku je postignuta saglasnost o potrebi konstantnog dijaloga i pokazana obostrana spremnost za zajedničkim radom u cilju rješavanja svih pitanja od značaja za građane Sandžaka.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica