DODELJENO DRUGO PRIZNANJE „LJUDI, BUDIMO LJUDI“

+100%-

DODELJENO DRUGO PRIZNANJE „LJUDI, BUDIMO LJUDI“

Ulaganje u budućnost dece i mladih je naš prioritet. Sva deca, bez obzira gde žive, moraju da imaju jednake uslove, mogućnosti i priliku da razvijaju sve svoje sposobnosti, istakla je danas u selu Jarmenovci direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije, Suzana Paunović, koja je dodelila drugo priznanje u okviru kampanje “Ljudi, budimo ljudi”.

 

Dobitnici ovog priznanja za mesec februar su roditelji, učenici i meštani sela Jarmenovci, nadomak Topole. Priznanje im je dodeljeno zbog doprinosa u poboljšanju uslova za izvođenje nastave u četvororazrednoj školi – isturenom odeljenju osnovne škole „Živko Tomić“ u Donjoj Šatornji, što predstavlja pravi primer društvene solidarnosti.

 

Raduje me što je pokretanje ove kampanje omogućilo našem društvu da se upozna sa ovakvim primerima solidarnosti koji su svuda oko nas, podvukla je Paunović.

 

Nesebičan trud ovih ljudi za primer je svima da nastavimo da se zajedno trudimo kako bismo novim naraštajima ostavili još bolju i lepšu Srbiju, istakla je Paunović, i naglasila da Vlada Srbije posvećeno radi na unapređenju obrazovnog sistema, što potvrđuje i činjenica da se, iz godine u godinu, izdvajaju daleko veća sredstva iz budžeta kada je reč o obrazovanju.

 

Planom za budućnost „Srbija 2025“ predviđeno je da se oko 700 miliona evra uloži u projekte namenjene za ostanak mladih u zemlji, rekla je Paunović.

 

Paunović je podelila zadovoljstvo što je kampanja „Ljudi, budimo ljudi“ privukla pažnju društveno odgovornih kompanija i, zahvaljujući tome, danas su pored priznanja školi poklonjeni računari uz pomoć prijatelja iz kompanija „Saga“ i „Informatika“ A.D.

 

Kampanja „Ljudi, budimo ljudi“ trajaće tokom 2020. godine i svakog meseca će se birati heroj, bilo da je u pitanju jedna osoba ili tim ljudi, i ima za cilj da se zahvalimo humanim ljudima, promovišemo prave vrednosti kao što su poštenje, rad, međusobno poštovanje, međugeneracijska solidarnost, i time pokažemo da su upravo te vrednosti srž našeg kulturnog i nacionalnog identiteta.

 

Izvor: Kancelarija za ljudska i manjinska prava

Kategorije: Sedam dana