Dodijeljene nagrade po konkursima povodom Dana Sandžaka

+100%-

Dodijeljene nagrade po konkursima povodom Dana Sandžaka

 

Bošnjačko nacionalno vijeće je u sklopu obilježavanja 20. novembra – Dana Sandžaka, dodijelilo nagrade dobitnicima koji su učestvovali na literarnom konkursu „Sandžak se srcem izgovara“ i foto konkursu pod nazivom “Ovo je Sandžak”.

 

2016-12-02-dodjela-nagrada-konkursi-dan-sandzaka-25Na literarnom konkursu pristiglo je 117 radova iz osamnaest osnovnih škola iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Prijepolja i Bijelog Polja, a na konkursu za najbolju fotografiju, pristigle su 33 fotografije.

 

Radovi pristigli na oba konkursa najbolje su pokazli kreativnost i originalnost osnovaca, srednjoškolaca, studenata i ostalih mladih.

 

Predsjednik Vijeća dr. Sulejman Ugljanin uručio je nagrade i diplome dobitnicima prvog mjesta na literarnom konkursu za obje kategorije kao i prvog mjesta na foto konkursu Vijeća po odluci žirija i prvog mjesta na osnovu popularnosti na Facebook stranici Vijeća.

 

2016-12-02-dodjela-nagrada-konkursi-dan-sandzaka-20Prvo mjesto u prvoj kategoriji (V i VI razred) na literarnom konkursu „Sandžak se srcem izgovara“ osvojio je Omar Kurtanović učenik VI razreda iz OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ iz Novog Pazara.  Drugo mjesto na literarnom konkursu je osvojila  Emina Ćorović, učenica VI razreda, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Pazara, a Armin Gološ, učenik VI razreda, OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ iz Tutina, dobitnik je nagrade za treće mjesto.

 

Dobitnik prvog mjesta u drugoj kategoriji (VII i VIII razred) na literarnom konkursu je Haris Nalović, učenik VII razreda OŠ „12. decembar“ iz Sjenice. Drugo mjesto osvojila je Minela Demić, VIII razred, OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ iz Tutina i treće mjesto osvojila je Nejla Bibić, učenica VIII razreda, OŠ „Halifa bin Zaid al Nahjan“ iz Novog Pazara.

 

2016-12-02-dodjela-nagrada-konkursi-dan-sandzaka-19Također, nagrade i zahvalnice od četvrtog do desetog mjesta učesnicima literarnog konkursa uručili su, za prvu kategoriju Maruf Fetahović, predsjednik žirija i Hajro Ikić za drugu kategoriju.

 

Stručni žiri za dodjelu nagrada na literarnom konkursu: predsjednik Maruf Fetahović i članovi Elvira Đekić, Hajro Ikić, Ismihana Murtezić i Ersan Muhović.

 

Stručni žiri za dodjelu nagrade na foto konkursu: predsjednik prof. dr. Ervin Ćatović i članovi Medin Halilović, Faris Redžepagić, Emir Ašćerić i Emir Bihorac.