Donacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća za osnovnu školu u Požegi

+100%-

Donacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća za osnovnu školu u Požegi

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetila je 16. oktobra istureno odjeljenje osnovne škole “Halifa bin Zaid Al Nahjan” u naselju Požega i tom prilikom direktoru škole i učiteljima u nastavi na bosanskom jeziku uručila dva smart televizora kao i lap-top računar.

 

Direktor škole, Besim Adilović, zahvalio je na donaciji, istakavši značaj ovakve podrške Bošnjačkog nacionalnog vijeća koja je od velikog značaja za osnaživanje nastave na bosanskom jeziku koja predstavlja stub očuvanja nacionalnog identiteta Bošnjaka u Sandžaku.

 

Ovo je još jedna u nizu donacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća u okviru projekta „Obezbjeđivanje nastavnih sredstva ili pomagala školama u kojima se nastava izvodi na bosanskom jeziku“ a sve u cilju poboljšanja uslova za izvođenje i realizaciju nastave. Realizujući ovakve projekte Bošnjačko nacionalno vijeće brine o svoj djeci koja pohađaju nastavu na bosanskom jeziku a nastavnicima olakšava rad uz moderniji pristup obrazovanju“, istakao je doc. dr. Hasim Mekić, predsjednik Izvršnog odbora BNV.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica