Dr. Jasmina Baltić Curić izabrana za predsjednicu Vijeća

+100%-

Dr. Jasmina Baltić Curić izabrana za predsjednicu Vijeća

Dr. Jasmina Baltić Curić izabrana je za predsjednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji na sjednici Vijeća održanoj 24. juna.

 

Dr. Jasmina Baltić Curić rođena je1965. godine u Novom Pazaru u bošnjačkoj porodici sa visokom sviješću o nacionalnoj pripadnosti i vjerskim ubjeđenjima. U Novom Pazaru  je završila osnovno i srednje obrazovanje.

 

Osnovne studije završava na Poljoprivrednom fakultetu, Univerzitetu u Prištini sa visokom prosječnom ocenom. Nakon završenih osnovnih studija upisuje postdiplomske studije kod Evropskog centra za mir i razvoj, Univerziteta Ujedinjenih Nacija i magistrira na temu „Upravljanje projektima na lokalnom nivou u funkciji održivog razvoja“. Doktorske studije završava na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Beogradu i dobija zvanje doktora nauka iz oblasti agroekonomije.

 

Angažovana je na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru iz predmeta u oblasti agroekonomije.

 

U Opštinskoj upravi Novog Pazara radi od 1997 godine na pozicijama šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, načelnika Odeljenja za privredu i razvoj kao i Koordinatora projekta finansiranog od Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga: Project YUG/ 006-„Socialinvestments in the Municipaliti of Novi Pazar“: InstitucionalsupportwaterSupply, education and health.

 

U periodu od  2008 do 2012 godine na prijedlog „Bošnjačke liste za Evropski Sandžak“, dobija funkciju Posebnog savjetnika ministra u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja sa zaduženjima u oblasti razvojnih projekata za opštine jugozapadne Srbije tj. Sandžaka.

 

U tom period biva izabrana i aktivno učestvuje kao član u savjetima i stručnim timovima imenovanim od strane Vlade Republike Srbije i to: Član nacionalnog savjeta za razvoj privrede, Član stručnog savjeta u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Član stručnog tima za izradu Programa mjera podrške za sprovođenje privredne politike i politike ruralnog razvoja Republike Srbije za period 2008-2012. godine.

 

U Gradskoj upravi grada Novog Pazara trenutno obavlja poslove Rukovodioca Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Udata je i majka je dvoje uspešne dece.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica