Evropska komisija prepoznala napredak Srbije

+100%-

Evropska komisija prepoznala napredak Srbije

Našu zemlju je krajem oktobra posetila visoka komesarka za nacionalne manjine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, Astrid Tors. Tom prilikom ona se sastala sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je izjavio da Vlasti Srbije „podstiču pravo svakog pojedinca da se izjasni onako kako želi“, i dodao da je saradnja državnih organa s predstavnicima svih manjina ključna da bi se svi građani osećali slobodno.

 „Mi podstičemo pravo svakog pojedinca da se izjašnjava onako kako želi, a naše različitosti su u stvari naše veliko bogatstvo i velika prednost„, rekao je Nikolić.

U Srbiji državni organi imaju otvorenu komunikaciju i saradnju s predstavnicima svih nacionalnih i drugih manjina i smatramo da je to ključni preduslov da bi se svi naši građani osećali slobodno i uživali sva prava koja im pripadaju„, dodao je Nikolić.

Nikolić je rekao i to da su trajna stabilnost regiona i dobri odnosi među svim susedima veoma važni za Srbiju.

Astrid Tors je navela da je Evropska komisija u svom najnovijem izveštaju „jasno pokazala da je prepoznala ogroman napredak koji je Srbija ostvarila u proteklom periodu i izrazila podršku politici“ Srbije.

Kategorije: Sedam dana
Oznake: Astrid Tors, OEBS