Festival „Lepota različitosti“ od 13. do 15. jula

+100%-

U organizaciji udruženja Češka Beseda Kruščica i Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine od 13. do 15. jula održava se šesti po redu internacionalni i multikulturalni festival „Lepota Različitosti“.

 

Prema rečima organizatora, predsednika Češke besede Kruščica, Jozefa Irovića, koncepcija ovogodišnje manifestacije je izmenjena i unapređena, kako bi što veći broj stanovnika opštine Bela Crkva, ali i gostiju, odnosno turista koji svoj godišnji odmor provode na belocrkvanskim kupalištima, posetio ovaj festival.

 

Shodno tome, u petak 13. jula, sa početkom u 18:30h održao se defile učesnika centrom grada do Gradskog parka, gde je bio upriličen i mini nastup KUD-a.

 

Danas, 14. jula, sa početkom u 18:00 sati očekuje se nastup horova i pevačkih društava, a u nedelju, 15. jula, veče folklora – nastup KUD-a sa početkom u 18:00 sati u dvorištu OŠ „Sava Munćan“ u Kruščici. Novina je ove godine što će u centru sela biti postavljeni štandovi, gde će KUD-ovi nacionalnih manjina imati priliku da predstave kako svoj rad, tako i svoje kulturno nasleđe i običaje koje neguju.

 

U Etno kući u Kruščici svi gosti imaće priliku da pogledaju stalnu postavku eksponata.

 

Pokrovitelji ove manifestacije su Ambasada Republike Češke u Beogradu, Opština Bela Crkva, Nacionalni savet češke nacionalne manjine i Mesna zajednica Kruščica.

 

Izvor: Prosperitet

Foto: Hlas media

 

Kategorije: Češka zajednica