Folklorni festival „Bogatstvo različitosti” u Kragujevcu

+100%-

Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ i grad Kragujevac će 27. i 28. septembra, u saradnji sa Ministarstvom kulture Republike Srbije po drugi put organizovati folklorni festival „Bogatstvo različitosti“ u Kragujevcu.

 

Na festivalu će se, uz domaćina CZNTK „Abrašević“, kragujevačkoj publici predstaviti folklorni ansambli nacionalnih manjina i etničkih grupa koje žive i rade u našoj zemlji. Zainteresovani posetioci ove godine imaće priliku da upoznaju bošnjačku, bugarsku, rumunsku, bunjevačku i slovačku tradiciju kroz folklorne nastupe njihovih predstavnika. Zajednički koncert planiran je u petak 27. septembra u 20 časova u Knjaževsko srpskom teatru. Ulaz je besplatan.

 

Organizaciojom ovog festivala kragujevački „Abrašević“ nastoji da doprinese promociji kulturne raznolikosti, zagovaranju tolerancije i interkulturnog dijaloga u društvu. Ujedno, Kragujevčani imaju mogućnost da se upoznaju sa tradicijom nacionalnih manjina iz drugih krajeva Srbije.

 

U subotu 28. septembra planirano je nekoliko kraćih nastupa na gradskim trgovima (ukoliko dozvole vremenski uslovi ) ili u Tržnom centru Plaza o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

 

Izvor: ritamgrada.rs

Kategorije: Izdvajamo