GALA KONCERT U GLOŽANU

+100%-

GALA KONCERT U GLOŽANU

Na bini Doma kulture u Gložanu članovi Kulturno-prosvetnog društva „Jednota“ Gložan priredili su 18. jula2021. godine, celovečernji gala koncert povodom neodržanog 50. folklornog festivala „Tancuj, Tancuj…“ u Gložanu, koji je trebalo da se održi još u junu prošle godine, ali se zbog pandemije izazvanog virusom Kovid-19 nije održao. Možda upravo zbog toga, umetnički program je prikazan u svoj svojoj lepoti, obojen multikulturalnošću.


 

U programu su nastupile sve folklorne sekcije KPD „Jednota“, solo pevači, kao i gosti iz Novog Sada, iz Folklornog ansambla „Vila“, koji su svojim profesionalnim izvođenjem oduševili prisutne. Publika nije štedela dlanove, jer više od godinu i po dana nije bilo mogućnosti gledanja nastupa uživo. Koncert je svojim prisustvom počastvovala i predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ljibuška Lakatošova, potpredsednica NSSNM Tatiana Vujačić, predsednica Odbora za informisanje NSSNM i potpredsednica Matice slovačke za Bačku Ana Horvatova, predsednik Skupštine opštine Bački Petrovac Jan Jovankovič, kao i mnogi ljubitelji folklora. Finansijku podršku dali su Ministarstvo kulture Rebublike Srbije, Kancelarija za Slovake u dijaspori, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Opština Bački Petrovac i Mesna zajednica Gložan.


 

Na kraju programa se zajedno sa predsednikom KPD „Jednota“ Vladimirom Bažaljom učesnicima zahvalila predsednica NSSNM L. Lakatošova koja je naglasila da će NSSNM i ubuduće podržavati aktivnosti KPD „Jednota“, s obzirom na veliku vidljivost njihovih rezultata. (tekst je sačinjen na osnovu teksta Ane Horvatove objavljenog u časopisu „Hlas ljudu“, foto: M. Pap).

 

 

 

Izvor: rada.org.rs

Foto: rada.org.rs