HRVATSKI JEZIK SA ELEMENTIMA NACIONALNE KULTURE – POSETA SONTI

+100%-

HRVATSKI JEZIK SA ELEMENTIMA NACIONALNE KULTURE – POSETA SONTI

Udruga „Naša djeca“ u sklopu projekta Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture – upoznaj i voli svoje, a poštuj tuđe koji financira Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Republike Srbije je posjetila 27.novembra 2020. godine OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Sonti. Učenicima se u školskom dvorištu obratila Margareta Uršal, članica Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji zadužena za obrazovanje.

U kratkom razgovoru s učenicima saznalo se njihovoj privrženosti Hrvatskom jeziku s elementima nacionalne kulture, kako se raduju susretima sa svojim vršnjacima i izvannastavnim aktivnostima te odlascima u Brušku i  Novi Vinodolski. Učenici su, također, izjavili kako rado čitaju podlistak Hrvatske riječi Hrcko. Željka Vukov, predsjednica Udruge „Naša djeca“, uručila je darove djeci – flašice za vodu, a nastavnicama ovoga predmeta – ukoričene nove programe nastave i učenja te komplet materijala za realizaciju nastave koji sadrži fotokopirni papir, papire u boji, škare i drugi materijal potreban za rad. Dar HNV-a – maske djeci je uručila Nataša Stipančević.

Ravnatelj škole Zvonko Tadijan izjavio je da polovica od ukupnog broja učenika u školi (51 %) izučava Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, a nastavnice ovoga predmeta Tamara Kokai, Biljana Ribić i Kristina Matin navele su kako najveću potrebu imaju za udžbenicima i literaturom na hrvatskom jeziku.

„U narednom razdoblju prioritet je nabava potrebnog materijala za rad na satima Hrvatskog jezika s elementima nacionalne kulture,“ izjavila je Margareta Uršal.

 

Izvor: HNV

Foto: HNV