I HRVATI I SRBI U SRBIJI PRIKUPLJAJU POMOĆ ZA STRADALE U POTRESU U HRVATSKOJ

+100%-

I HRVATI I SRBI U SRBIJI PRIKUPLJAJU POMOĆ ZA STRADALE U POTRESU U HRVATSKOJ

Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazuju solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj te izražavaju sućut obiteljima nastradalih s nadom da se ovakve tragedije više neće ponavljati.


Budući da su Hrvati u Srbiji jedna od onih zajednica koja dobro zna kako je to kad ovisiš o pomoći drugih, predsjednica HNV-a Jasna Vojnić i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, razgovarali su 30.12.2020. godine sa županom Sisačko-moslovačke županije Ivanom Žinićem i predsjednicom županijske skupštine Ivankom Roksandić te uputili riječi podrške i solidarnosti. U razgovoru su iskazali spremnost za pružanje pomoći stradalima u ovoj županiji.


U dogovoru ključnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji, odlučeno je da će se prikupljati isključivo financijska pomoć jer, kako kažu iz pogođenih područja, osnovnih potrepština sada imaju dovoljno. Hrvati u Srbiji prikupljat će novčanu pomoć preko računa Fondacije „Cro-fond“ s naznakom „Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj“.


Uplate se vrše na račun 325-9500700045918-84, Vojvođanska banka OTP Group.


Iskažimo solidarnost sa stradalima od potresa!

 

Izvor: Nacionalni savet hrvatske nacionalne manjine

Foto: Jutarnji list