NACIONALNI SAVET BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE PRIMIO PRETNJE ELEKTRONSKOM POŠTOM

+100%-

NACIONALNI SAVET BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE PRIMIO PRETNJE ELEKTRONSKOM POŠTOM

Na zvaničnu adresu elektronske pošte Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine stigla je preteća poruka, nimalo prijatne sadržine. Predsednica Nacionalnog saveta, dr Suzana Kujundžić Ostojić, navela je da je porukom, koja je stigla sa profila u Hrvatskoj koji nije aktivan od 2016. godine, upućena pretnja da će svi izdajnici biti obešeni i ubijeni. O ovom incidentu Savet je odmah obavestio nadležne službe u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 

Uz konstataciju kako joj je žao što je došlo do ovakvih stvari, Kujundžić Ostojić je dodala kako je i ranije bilo pojedinačnih pretnji, kao i da poruku poslatu na adresu Saveta tumači kao pretnju upućenu svima.

 

– Nadam se da će se tenzije spustiti, sa naše strane nisu bile ni dizane. One nisu dobre, ne bi bilo dobro kad bi se nastavile, ali mi nećemo odustati od predloga da bunjevački bude uveden kao četvrti službeni jezik u Subotici. Ako ovakvih stvari nije bilo kad su uvođeni mađarski i hrvatski jezik u službenu upotrebu, onda je nedopustivo da se ovako nešto dešava ni kada je u pitanju bunjevački.

 

Izvor: Bunjevci.net