Integracija manjinskih zajednica u policijsku službu

+100%-

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici danas počinje regionalna konferencija „Integracija pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica u policijsku službu“ čiji je cilj ohrabrivanje pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica da konkurišu za upis na osnove policijske obuke.

 

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom dvodnevne konferencije, koja je organizovana uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, učesnici će razmeniti iskustva u pogledu integracije pripadnika manjina u policijsku službu kroz markentiške aktivnosti i podizanje stepena informisanosti.

 

Na konferenciji će učestvovati predstavnici centara i škola za osnovnu policijsku obuku iz regiona i Evropske unije – Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Nemačke, Rumunije, Crne Gore i Srbije.

 

Konferencija je još jedna od aktivnosti Centara za osnovnu policijsku obuku i Misije OEBS-a usmerena na ohrabrivanje pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica da konkurišu za upis na osnove policijske obuke i da se tako uključe u policijsku službu Srbije.

Kategorije: Kratke Vesti, Najvažnije