Islamska zajednica Srbije će tražiti odštetu za paljenje džamije

+100%-

Islamska zajednica Srbije pokrenuće pitanje odštete za paljenje beogradske Bajrakli džamije u neredima 2004, najavio je danas generalni sekretar Rijaseta te zajednice Eldin Ašerić.

white

 beograd-bajrakli_dzamijaOgorčeni smo na samu optuznicu u ovom slučaju, jer ne pominje se organizator i podstsrekivač, jer ovo nije bilo spontano i nije se džamija zapalila sama od sebe. Ne pominje se ni odšteta islamskoj zajednici koja je oštećena. Sledeće pitanje je kada će da se pokrene taj postupak„, kazao je Ašerić novinarima nakon današnjeg izricanja presude okrivljenima za nerede ispred Bajrakli džamije.
white

Jedan od vodja navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi i još dvojica optuženih osudjeni su danas na po četiri meseca zatvora zbog povredjivanja policajaca tokom nereda u kojima je zapaljena Barjakli džamija, odlučio je Prvi osnovni sud u Beogradu. Preostalih sedmorica optuženih za taj slučaj oslobodjeni su optužbi, a dvojica osudjenih su dobili i dodatne zatvorske kazne za druga krivična dela.

white

Predstavnik Islamske zajednice je naveo da slučaj praktično nije vodjen zbog paljenja Bajrakli džamije, već zbog napada na policajce.

white

Izvor: Beta

Kategorije: Kratke Vesti