ISPRAĆENA 20. GENERACIJA PREDŠKOLACA VRTIĆA „MARIJA PETKOVIĆ – SUNČICA“

+100%-

ISPRAĆENA 20. GENERACIJA PREDŠKOLACA VRTIĆA „MARIJA PETKOVIĆ – SUNČICA“

U velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ odgojiteljice Marina Ivanković Radaković i Emina Kujundžić ispratile su, 8. lipnja, 20. generaciju predškolaca vrtića „Marija Petković – Sunčica“.


Djeca su na prigodnoj priredbi pokazala dio onoga što su učili i radili u vrtiću tijekom posljednje, ali i ostalih godina, a cijeli je program otvoren s ovim mislima: „Sve što trebam znati o tome kako treba živjeti, što raditi i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja, nego se krila u pijesku dječjeg igrališta.“.


„Dijete je vlastiti graditelj, a na vama roditeljima kao prvim odgojiteljima i nama vašim pomoćnicima jest prepoznati i podržati taj veličanstveni proces odrastanja! Pomagali smo vašoj djeci onoliko koliko im je bilo potrebno da djeluju sami! Učili smo ih osjećati, misliti, htjeti. Radovali smo se njihovim uspjesima.“, poručile su odgojiteljice.


Od svojih mlađih prijatelja oprostilo se 15 predškolaca, spremnih na jesen krenuti u školu. Predškolci su dobili mali dar i diplomu o uspješnom pohađaju Montessori vrtića. Nakon priredbe nastavljeno je druženje u razdraganom i ugodnom ozračju.

 

 

Izvor: HNV

Foto: HNV