Ivica Dačić pozvao da se odobri izveštaj o ispunjenosti merila za otvaranje poglavlja 23

+100%-

nar-crta

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je u Amsterdamu ministre spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije (EU) da odobre izveštaj o ispunjenosti merila za otvaranje poglavlja 23 u predpristupnim pregovorima Srbije sa EU, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.

nar-crta

Bela crta

„To je preduslov da uspemo da ostvarimo planiranu dinamiku i da otvorimo poglavlja 23 i 24 tokom holandskog predsedavanja (EU). Ova dva poglavlja ne samo da imaju veliki značaj za proces reformi već se neki njihovi delovi direktno tiču pitanja migracija. Dosadašnje postupanje Srbije po pitanju migratorne krize možda daje najbolju sliku zrelosti naših institucija i spremnosti da poštujemo vladavinu prava“, rekao je Dačić na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i država kandidata koji je održan 5. februara u Amsterdamu.

Bela crta

Na marginama ovog sastanka, ministar Dačić sastao se i sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom. Ministar Sijarto izrazio je punu podršku evropskim integracijama Srbije i preneo da će Mađarska dati već naredne nedelje saglasnost za otvaranje poglavlja 23 i izrazio je očekivanje da će poglavlja 23 i 24 biti otvorena do kraja holandskog predsedavanja.

Bela crta

Kategorije: Kratke Vesti