Izuzetan značaj informisanja na jezicima nacionalnih manjina

+100%-

Izuzetan značaj informisanja na jezicima nacionalnih manjina

 

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Đorđe Vukmirović prisustvovao je 19. oktobra obeležavanju 73. godišnjice postojanja i rada nedeljnika na slovačkom jeziku „Hlas ljudu“.

 

„Misija koju vaš list ima u očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta slovačke zajednice je izuzetna, a trajanje dugo 73 godine je potvrdilo sposobnost ne samo jedne, nego niza generacija novinara i urednika „Hlas ljudu“, da tu misiju ispune“, rekao je Vukmirović, čestitajući u ime Pokrajinskog sekretarijata rođendan zaposlenima u toj kući.

 

On je podvukao i izuzetan značaj informisanja na jezicima nacionalnih manjina u celini i dodao da će podrška države njegovom očuvanju i razvoju i dalje biti maksimalna.

 

„To nije samo rezultat želje da se poštuju međunarodni standardi  ili obaveza koje proističu iz domaće zakonske regulative. To je, pre svega i iznad svega, suštinsko, nedvosmisleno i trajno opredeljenje srpskog društva i potvrda njegove demokratičnosti“, naglasio je Vukmirović.

 

U okviru obeležavanja 73. rođendana, najistaknutijim novinarima i urednicima „Hlas ljudu“, dodeljene su i nagrade za rezultate ostvarene u 2017. godini.

 

Izvor: www.kultura.vojvodina.gov.rs