Izvjesni prvi elektori

+100%-

Lista „HRvati Zajedno“ desetak dana radi na prikupljanju i ovjeri potpisa za elektore koje su kandidirali politička stranka Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), kulturne udruge koje podupiru ovu platformu kao i pojedinci.

 

„Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da se ovaj proces uspješno odvija. Osim u Subotici, potpisi za elektore prikupljaju se u Novome Sadu i Petrovaradinu, u Vajskoj, Bođanima, Plavni, Monoštoru, Surčinu, Srijemskoj Mitrovici, Tavankutu. Žedniku, Stanišiću i Lemešu, te u mjestima u Banatu. Mi smo za desetak dana uspjeli prikupiti potpise za desetak elektora. Proglašeno je i rješenje za prvoga elektora Tomislava Žigmanova. Nastavljamo s intenzivnim aktivnostima te i u drugim mjestima sa značajnijim brojem Hrvata planiramo biti prisutni kako bismo proces kojim upravljamo uspješno priveli kraju“, kaže za HR Tomislav Žigmanov.

 

Kada je riječ o uslugama javnih bilježnika, do sada nije bilo nikakvih problema, ističe Žigmanov.

 

Veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota i generalni konzul u Subotici Velimir Pleša bili su u obilasku procesa prikupljanja potpisa za izbornike, koje je organizirala lista „HRvati Zajedno“. Prije svega ih je zanimalo ima li kakvih problema unutar same procedure ili možda opstrukcija, što do sada nije registrirano i sve ide prema utvrđenom planu, navodi Žigmanov. Prije svega je istaknuto da mogu biti zadovoljni da se izvršavaju obveze koje proizlaze iz Bilateralnog sporazuma dvaju susjednih zemalja.

 

Sudjelovanje u svakome izbornom procesu je veoma bitno, a osobito u specifičnom kakav je izbor za nacionalna vijeća nacionalnih manjina, ukazao je veleposlanik Gordan Bakota boraveći u posjetu jednom od mjesta prikupljanja potpisa, u DSHV-u.

 

Izvor: Hrvatska riječ

Kategorije: Hrvatska zajednica