Jedanaesti izveštaj predviđen za početak avgusta

+100%-

Direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović istakla je da izrada i kontinuirano praćenje aktivnosti iz Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina pokazuje na najbolji mogući način čvrstu opredeljenost Vlade da se zakoni i akti koji se odnose na ostvarivanje prava nacionalnih manjina u punoj meri primenjuju.

 

Paunović je navela da je do sada izrađeno i javno predstavljeno deset izveštaja o sprovođenju ovog strateškog dokumenta, da je dostavljeno ukupno 1013 priloga, i da je 73% aktivnosti u potpunosti realizovano ili se kontinuirano realizuje zaključno sa ovim izveštajem, precizirala je Paunović.

 

Kako je najavila, predstavljanje Jedanaestog izveštaja predviđeno je za početak avgusta meseca.

 

Paunović je podsetila da ovaj akcioni plan predviđa 80 nosilaca aktivnosti, među kojima su ministarstva i drugi nadležni organi, nacionalni saveti nacionalnih manjina, pokrajinske institucije, visokoškolske ustanove, organizacije civilnog društva itd. U izveštavanje je uključeno i 76 jedinica lokalne samouprave i 53 saveta za međunacionalne odnose, a Kancelarija kvartalno prikuplja podatke od nosilaca aktivnosti i priprema izveštaje.

 

Izvor: Kancearija za ljudska i manjinska prava

Kategorije: Sedam dana, Top vesti